• TEKAD KAMI

  • AHLAN WA SAHLAN

    Terima kasih kerana mengunjungi laman rasmi PAS DUN Demit. Segala komen dan cadangan yang membina amatlah dialu-alukan. Semoga dengan lahirnya laman wordpress ini memberi manafaat untuk semua khasnya buat warga DUN Demit, Kubang Kerian.
  • STATISTIK PENGUNJUNG

    • 12,080 hits
  • Media Alternatif

  • Advertisements

KRONOLOGI KES ADUN BN BIADAP!

KRONOLOGI

ADUN BN-Paloh digantung dari Dewan kerana bersikap biadap dan tidak menghormati Speaker & Dewan yang mulia. Lihat video diatas yang menceritakan kebiadapan ADUN BN sebelum mereka bertindak keluar dewan. Disebabkan rasa tidak puas hati kerana digantung dari Dewan, ADUN Paloh menjadi tidak rasional dan ingin memberontak dalam Dewan, sila lihat video.

ADUN BIADAP

Persidangan kali ketiga (Belanjawan) bagi tempoh penggal ke empat Dewan Undangan Negeri Kelantan mencatat sejarah terburuk apabila Dato’ Nozula Mat Diah(BN-Paloh) menimbulkan ketegangan lagi apabila bertindak menendang Mohd Zaki Ibrahim(PAS- Kelaboran) sewaktu sesi soal jawab dalam sidang DUN semalam. Kejadian memalukan itu berjaya dirakamkan selama hampir dua minit dan aksi biadapnya boleh ditonton oleh semua pihak di laman web yang sentiasa menyiarkan perkembangan secara langsung Sidang Dun Kelantan.

Insiden bermula apabila Dato’ Mohd Zain Ismail (BN-Bukit Tuku) tidak berpuas hati dengan jawapan yang diberikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Perdagangan, Perindustrian dan Sumber Manusia , YB Zulkifli Mamat terhadap soalan yang dikemukakannya mengenai perkembangan projek Afta City Rantau Panjang bahawa projek tersebut telah dibatalkan.

“Permasalahan sekarang ialah kerajaan ingin memperbetulkan kenyataan bahawa ada exco yang hadir dalam perasmian tersebut. Kita ingin memperbetulkan kenyataan yang menyebabkan tuduhan daripada pihak YB”

“Kita tidak mahu YB yang dipilih, kutip bawa cerita tepi jalan dan bawa naik ke dewan. Adakah hendak perbetulkan ini pun salah”

Kata-kata YB Zulkifli itu menimbulkan kemarahan Nozula yang bangun dan menyifatkan jawapan Zulkifli itu sebagai ‘tidak cerdik’ dan menganggap pihak kerajaan negeri menuduh pihak pembangkang bodoh dan tidak mempedulikan teguran speaker supaya beliau duduk. Keadaan menjadi semakin tegang apabila Nozula mengambil serius kata-kata usikan daripada Zaki Ibrahim yang menimbulkan kemarahannya.

“Bagi peluang aku keccek lepas ni,”kata Nozula dengan nada yang keras.

Kata-kata Zaki supaya Adun Paloh itu meminta maaf kepada dewan dan meyatakan beliau bersikap kurang ajar menyebabkan Nozula bertindak diluar jangkaan.

“Mu yang kurang ajar,” katanya sambil bertindak menyerang Zaki.

Tindakan Nozula itu cuba dihalang oleh beberapa Adun termasuk Saufi Deraman(BN-Galas) dan Abdul Halim Abdul Rahman(PAS- Chetok) yang berada bersebelahan Zaki. Walaupun dihalang Nozula sempat melepaskan tendangan terhadap Zaki. Suasana dewan menjadi sedikit kecoh dan terpaksa ditenangkan oleh Speaker. Sebelum ini, pada persidangan Dun 21 November, Nozula digantung sementara daripada menyertai persidangan pada hari tersebut yang mana Speaker menggunakan peraturan 51(3) bagi menggantung anggota Dewan Negeri yang enggan mematuhi arahan dan melakukan tindakan melampau-lampau semasa permesyuaratan berlangsung.

LAPORAN

Disebabkan tiada perasaan malu dan sikitpun rasa tidak rasa bersalah, mereka mengambil kesempatan melakukan satu lagi perkara bodoh, iaitu melaporkan bahawa Kerajaan Negeri Kelantan melakukan rasuah dan melapurkan kepada Badan Pencegah Rasuah (BPR) –

Tahukah anda apa yang dilaporkan? salah satu daripadanya ialah ke LOJING. Dan tahukah anda siapakah dalang yang meluluskan supaya Lojing digondolkan dan bukit-bukit diratakan? orangnya tidak lain dan tidak bukan, mereka ialah Barisan Nasional sendiri, iaitu semua tander-tander dan kelulusan ialah sewaktu sebelum 1990 -iaitu sewaktu PAS memerintah Kelantan. Dan 8 syarikat yang akan didakwa oleh Jabatan Alam Sekitar ialah KADA yang dipengerusikan sendiri oleh Anuar Musa, selaku Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan. Sebab itulah sampai sekarang JAS masih belum mendakwa mana-mana syarikat terlibat.

Inilah BN, sememangnya samseng, kaki tipu, makan rasuah.

Disebabkan tidakkan samseng 2 orang ADUN BN, Dewan Pemuda PAS Kelantan mengambil inisiatif membuat laporan polis untuk menyiasat dan mendakwa mereka yang terlibat.

Image

Laporan dibuat di balai polis daerah Kota Bharu oleh Naib Ketua Pemuda DPPNK, Ustaz Abdul Latif Abdul Rahman. Dalam kenyataan akhbarnya, DPPNK kesal diatas tindakan Adun Paloh kerana bertindak mengikut emosi dan tidak mematuhi peraturan dewan. Sila rujuk berita penuh: Pemuda PAS Kelantan buat laporan polis terhadap Norzula

Sama-sama kita nilai & fikir-fikirkan, inilah perangai ‘tok wakil’ UMNO, sememangnya kurang ajar, biadap & tidak bermoral. UNDI anda penentu segala-galanya, buatlah pilihan yang bijak, Undilah Barisan Alternatif (BA)

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: