• TEKAD KAMI

  • AHLAN WA SAHLAN

    Terima kasih kerana mengunjungi laman rasmi PAS DUN Demit. Segala komen dan cadangan yang membina amatlah dialu-alukan. Semoga dengan lahirnya laman wordpress ini memberi manafaat untuk semua khasnya buat warga DUN Demit, Kubang Kerian.
  • STATISTIK PENGUNJUNG

    • 12,080 hits
  • Media Alternatif

  • Advertisements

Majlis Khatan Perdana DUN Demit 2007 -Mendapat Sambutan Hangat!!

26 & 27 November 2007, Binjai, Kota Bharu. Buat kesekian kalinya program Majlis Khatan Perdana 2007 diadakan lagi pada tahun ini. Program kebajikan dan kesihatan DUN Demit ini diadakan saban tahun apabila menjelang cuti sekolah bagi memberi ruang kepada adik-adik yang masih belum berkhatan untuk menunaikan kewajibpan agama.Ia bertujuan bagi memberikan kesedaran kepada kanak-kanak tentang kepentingan berkatan dan kesihatan disamping mengikut tuntutan ajaran Islam yang syumul.

Program berkhatan secara percuma dirasmikan oleh YBrs Cikgu Mohd Nuri Yaakub, Ketua Pemuda PAS Kawasan Kubang Kerian bagi mengantikan YB Ustaz Dato Mohamad Bin Daud Al-Iraqi yang tidak dapat hadir kerana terlibat dalam Sidang DUN: Pembentangan Bajet Rakyat 2008 di Kota Darulnaim. Beliau menyampaikan salam beliau kepada semua hadirin yang hadir.

Pada kali ini ia diadakan di SMU (Arab) Yunusiah, Binjai membabitkan seramai 150 orang peserta dari seluruh kampung di sekitar DUN Demit dan membabitkan sebanyak RM 10,000 bagi kos keseluruhan program.

Program ini mendapat sambutan hangat dari seluruh rakyat di DUN Demit. Rata-rata peserta dan ibubapa yang hadir cukup gembira dan berpuas hati dengan aktiviti yang diadakan pada kali ini dan mereka mencadangkan agar diadakan untuk tahun-tahun ke seterusnya dengan jumlah peserta yang lebih besar.

InsyaAllah pada tahun depan akan diadakan lagi dan lebih besar, kata salah seorang AJK MTD. Terima kasih kepada semua AJK MTD, Penghulu, Muslimat, Pemuda, Nisa dan seluruh anggota yang menjayakan program ini.

Berita bergambar:

Khusyuk dikalangan 150 orang peserta yang terlibat mendengar ucapan perasmian

Penuh satu dewan!! sambutan yang luar jangka dari masyarakat DUN Demit

AJK Pemuda sibuk membantu MTD menjayakan majlis ini

Kasih seorang ayah, Cikgu Nuri menyuapkan pulut kuning kepada 15o orang peserta yang hadir

Kerjasama mantap di semua peringkat jentera MTD, kelihatan AJK Dewan Muslimat DUN & penghulu berkerjasama bagi memastikan majlis berjalan lancar.

No Fear!! semua peserta seronok dan gembira mengikuti majlis ini.

 

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: