• TEKAD KAMI

  • AHLAN WA SAHLAN

    Terima kasih kerana mengunjungi laman rasmi PAS DUN Demit. Segala komen dan cadangan yang membina amatlah dialu-alukan. Semoga dengan lahirnya laman wordpress ini memberi manafaat untuk semua khasnya buat warga DUN Demit, Kubang Kerian.
  • STATISTIK PENGUNJUNG

    • 14,335 hits
  • Media Alternatif

Mydin terus menyokong Kelantan – Buka Hypermarket Terbesar

Mydin terus menyokong Kelantan

Gedung perniagaan Mydin atau Mydin Wholesale Emporium Sdn Bhd akan membuka hypermarket yang terbesar di Malaysia di negeri dimana ianya diasaskan iaitu di Kelantan.

Pengarah Urusannya Datuk Ameer Ali Mydin telah menandatangani perjanjian dengan Tunjong Development Corporation Sdn Bhd, anak syarikat Perbadanan Menteri Besar Kelantan bagi membina sebuah gedung bernilai RM100 juta di atas tanah seluas 7.2 hektar. Gedung itu nanti berkeluasan 650,000 kaki persegi dan akan memberi peluang pekerjaan kepada lebih 3,000 orang rakyat negeri tersebut.

Menurut Datuk Ameer memandangkan gedung beliau dilahir dan diasaskan di negeri ini maka logiklah gedungnya yang terbesar dibina di negeri Kelantan. Kerja-kerja tanah dijangka dimulakan Julai ini dan gedung tersebut dijangka beroperasi bermula Juali 2009.

Syabas diucapkan kepada Mydin, satu-satunya hypermarket yang masih dikuasai dan dimiliki oleh anak tempatan dan kini bertapak dan terus maju di seluruh Negara termasuklah di Kelantan. Rupanya Kelantan yang tiada kemajuan, miskin, terkebelakang mampu menarik minat pelabur tempatan, dan gedung baru Mydin ini adalah bukti hidup kepada semua terutama yang memandang serong bahwa Kelantan juga mampu maju dalam rangka Membangun Bersama Islam!

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: